Whiteboard animatie - explainer video

Laat snel én goed een unieke whiteboard animatie maken: kort, krachtig en effectief! Deskundige begeleiding van script tot oplevering. In 3-4 weken heb jij je zakelijke video klaar (spoedklussen mogelijk). 

Whiteboard animaties (ook wel explainer video's of videoscribes genoemd) zijn een fantastisch en uniek alternatief om een onderwerp écht in de spotlights te zetten. Gebruik ze om informatie te delen, uitleg te geven of ergens (extra) aandacht voor te vragen. Laat zien wat je wil zeggen op websites, het intranet en tijdens presentaties, evenementen en beurzen.

Ervaringen

Leontien, communicatiespecialist

Het is fijn samenwerken en snel schakelen met Birgit. Ze heeft in zeer korte tijd een heel duidelijke en aansprekende videoscribe voor ons gemaakt. We zijn erg blij met het resultaat, ik beveel Birgit van harte aan!

Leontien, communicatiespecialist
Dorien, Communitymanager

Wat een feestje om met Birgit samen te werken! Ze is oprecht betrokken en je voelt aan alles dat ze weet wat ze doet. Wij hadden een filmpje nodig om het Winnovatie platform van de waterschappen breder bekend te maken. Birgit wilde goed begrijpen wat dit platform doet, voor wie en waarom en de illustraties waren daardoor meteen perfect. We hadden samen een strakke planning en die hielden we ook vast. Het filmpje is helemaal super. Tien sterren!

Dorien, Communitymanager
Marie Kronke, Projectmanager marketing & communications

We engaged Birgit to help us visualize our complex solution. With just a brief explanation of our difficulties and pain points, she expertly guided us through the process by asking the right questions. Despite the urgent need to launch, our product was made tangible with her professional visualization and project management, allowing us to launch on time.

Marie Kronke, Projectmanager marketing & communications

Gratis handboek whiteboard animatie

Gratis handboek e-book whiteboard animatie project

Overweeg je om een whiteboard animatie of explainer video te (laten) maken? Lees dan eerst dit e-book - inclusief checklist en handige templates voor het project.

Weet wat je moet doen bij de start van het project en bij de totstandkoming van het script, beeld, audio en de uiteindelijke animatie.

De tips & tricks uit dit handboek zijn gebaseerd op 10 + jaar ervaring in de productie van zakelijke animaties. Zo is jouw uitleganimatie straks in één keer goed.

Handboek whiteboard animatie

Showreel

FAQ

Wanneer je een script schrijft voor een whiteboard animatie, moet je je eigenlijk vooral afvragen waarom je dat doet. Wat is je doel, voor wie doe je het, en welke verandering wil je bewerkstelligen? En wat zijn de drie dingen die jij persé wil overbrengen met deze video? Met deze uitgangspunten helder, kun je makkelijk keuzes maken welke informatie je wel en niet meeneemt.
Vervolgens is het een kwestie van structuur. Een goede opbouw en variatie die zorgt dat je de kijker grijpt, vasthoudt en boeit. Vervolgens is het de uitdaging om het kort te houden: wat is onnodig, vulling, dubbel of te lang geformuleerd? Een goede tip om je script te testen is om het te laten horen aan een totale buitenstaander zoals je buurman of je oma. Vraag hen of het duidelijk overkomt, waar ze nog vragen over hebben en wat ze er aan het eind van onthouden hebben. Dat geeft een goed beeld van hoe helder en krachtig jouw script op dat moment is.

Wil je het script zelf niet schrijven, geen probleem. Dan kun je gebruik maken van script consultancy, van optimalisatie to co-write.

De prijs voor een whiteboard animatie begint bij een minuut (€ 5000). De uiteindelijke prijs hangt af van de uiteindelijke lengte van de video en eventuele optionele elementen zoals script consultancy, voice over, ondertiteling of een achtergrondtrack. Vraag vrijblijvend een offerte aan via birgit@lumiworks.nl

De gemiddelde doorlooptijd van een whiteboard animatie is ongeveer 3-4 weken van definitief script tot oplevering. Spoedklussen zijn mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Dat mag maar hoeft niet. Je mag de voice over zelf aanleveren (de voorwaarde is wel dat de kwaliteit goed genoeg is) of we werken samen met Stemmenbank.nl. Ik vraag je dan om op de website van Stemmenbank een top 3 van stemmen uit te kiezen. Vervolgens check ik de prijs en beschikbaarheid. Op basis daarvan maak je je definitieve keuze en plannen we een opname in. Na de opname deel ik de track met je zodat je kunt laten weten of je tevreden bent of welke versie jouw voorkeur heeft. De factuur van Stemmenbank wordt opgenomen in de totaalfactuur.

Het proces

­

whiteboard animatie project - intake

Intake

Het project start met de Creative Brief, waar de belangrijkste uitgangspunten en een stukje achtergrond in staan zodat ik een goed beeld heb van de situatie. Dit document bespreken we in de intake. Ook stel ik de vragen die ik nog heb, om alles echt goed te doorgronden. We bespreken hoe jullie het script willen aanpakken en de mogelijkheden daarvan.

whiteboard animatie project - script schrijven en begeleiding - consultancy

Script

Je kan het script compleet aanleveren, of ik bied support bij het maken. Van optimalisatie, tot co-writing.
Belangrijk is dat het script akkoord is gegeven, zodat hij zo goed als definitief is voordat we met de schetsen beginnen. We lopen het script telefonisch door, zodat ik goed begrijp waar de nadruk op ligt en hoe het aansluit bij de uitgangspunten.

whiteboard animatie project - beeld, schetsen en animeren

Beeld

In de planning zie je precies wanneer je wat kan verwachten. De schetsperiode kost het meeste tijd. Daar komt het concept tot leven. Ondertussen is de voice over opgenomen door de stemacteur van jouw keuze. Als we beide tevreden zijn met de beelden en de voice over, werk ik de tekeningen uit en gaat het hele pakket richting partner Animatiestudio Lim.

Script-begeleiding

De basis voor een whiteboard animatie ligt in het script. Zo’n script is anders dan een websitetekst of speech. De grootste valkuil is dat je veel te formeel wordt. Spreektaal is veel toegankelijker voor je publiek.

Het script hoef je niet zelf te schrijven. Het mag natuurlijk wel, dan lees ik het door en geef ik je tips om het nog beter te maken. Of ik neem het wat kritischer door en optimaliseer het script. De derde optie is dat we het script volledig co-writen. Al deze opties zijn opgenomen in de offerte.
Het maken van het script heeft als bijkomend voordeel dat je zelf ook eens kritisch kijkt naar wat je wel en niet vertelt en hoe. Het is opvallend wat een goede gesprekken daar uit voortkomen. Vaak ziet men dan pas dat ieder er toch een heel ander beeld bij heeft. Aan het eind heb je een script, maar ook een helder verhaal in je hoofd, wat zich veel makkelijker navertelt.

Neem contact op

Prijsindicatie whiteboard animatie

1 minuut - €5000

2 minuten - €7500

Indicatie is ex. btw. De factuur wordt opgesteld op basis van het aantal secondes van de opgeleverde video en de afgenomen services.
Duidelijke projectplanning en zorgeloos proces, je weet precies wanneer je iets kan verwachten en wanneer er iets van jou verwacht wordt.
Professioneel geanimeerd.
Custom beelden, geen stock- of librarymateriaal dus een uniek resultaat met een creatieve insteek.
10+ jaar ervaring in whiteboard animatie projecten.
Spoed? De standaard doorlooptijd van 3-4 weken kan in overleg en onder bepaalde voorwaarden, aanzienlijk verkort worden.
Vraag een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek

Klanten

­

Lumiworks is partner van Animatiestudio LIM

Het ontwikkelen van een animatie is doorgaans een tijdrovend proces. Door het animatiegedeelte uit handen te geven aan Animatiestudio LIM, kan ik animaties nu vele malen sneller opleveren dan voorheen, zonder in te leveren op kwaliteit. Ze ontwikkelden hun eigen software om tekeningen en illustraties te animeren. Ook zijn ze een fijne, flexibele partner, inhoudelijk en technisch.

Meer over animatiestudio LIM