Consultancy

Aan elk visueel studioproject gaat ook een stukje inhoudelijk vooraf. Want hoe kun je iets in beelden vangen als het ‘iets’ niet helder is? Het beeld versterkt de inhoud, niet andersom. Daarom altijd eerst inhoud, dan pas beeld.

Soms is de inhoud al klaar als een klontje en zit het gewoon goed in elkaar. Prima! Maar vaak is er nog een vertaalslag richting de ontvanger nodig. Of is het een kwestie van korter en krachtiger.  Als je er middenin zit, is het lastig beoordelen of een tekst logisch en begrijpelijk is. Dan is het perspectief van een buitenstaander heel welkom.

Vraag een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek

Helderheid voorop

­

Ik moet toegeven, al van jongs af aan heb ik een voorliefde voor helderheid. Ik kon (en kan) me enorm storen aan dingen die onlogisch, onduidelijk of in veel te veel woorden gecommuniceerd worden. Misschien ben ik gewoon een ongeduldig persoon, maar wat mij betreft kan alles veel korter en krachtiger. Helaas is de term ‘less is more’ nog niet helemaal geadopteerd door het bedrijfsleven. Lange verhalen, dikke rapporten en Powerpoints van meer dan 50 slides.. Als het veel en groot is zal het wel goed zijn.. Terwijl iedereen er moedeloos van wordt en niemand er wat van onthoudt.

Stel helderheid voorop. Geef aandacht aan structuur, begrijpelijke taal, logische stappen en opmaak die je inhoud leesbaar maakt. Een goede flow met variatie van de juiste elementen en goed getimede ‘sparks’. Een verhaal in plaats van pure informatie en de juiste woorden die gevoel overbrengen en dingen in gang kunnen zetten.

Boekentips