Training zakelijk tekenen

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van visueel werken. Zakelijk tekenen is niet alleen heel erg leuk, maar het is ook een ontzettend nuttige vaardigheid. Zie het als een extra taal die je beheerst, een extra manier om je uit te drukken. Zo ben je niet langer alleen afhankelijk van praten of schrijven. Je kan beide combineren met beelden om echt over te laten komen wat je bedoelt. Minder miscommunicatie, meer begrip!

Impressie

Ervaringen

Marjan, adviseur

De flip-over workshop is een echte aanrader! Compact, motiverend en inspirerend. En als je denkt 'dat kan ik nooit!' dan lukt het toch! Veel oefeningen en handige tips. Na afloop krijg je prachtige stiften mee naar huis om na de workshop eindeloos door te blijven oefenen.

Marjan, adviseur
Michelle, Beleidsmedewerker

In een twee uur durende workshop tot de kern van visualisaties komen en je voldoende handvatten geven om daarmee verder te gaan. Ga er maar aan staan. De workshop is een aanrader voor iedereen (projectteams/beleidsafdelingen/enz.) die meer met beeldtaal wil doen, onder vakkundige, enthousiasmerende leiding van Birgit.

Michelle, Beleidsmedewerker
Jamie, Strategisch adviseur

Birgit heeft voor onze organisatie een workshop 'Plannen en ideeën visualiseren' verzorgd. Dankzij haar creatieve talent en prettige begeleiding was dit een hele geslaagde avond/middag waar veel collega's geïnspireerd raakten. In de daaropvolgende weken zijn de technieken en tools (o.a. een set mooie stiften) die Birgit ons meegaf al veelvuldig door collega's ingezet. Een aanrader!

Jamie, Strategisch adviseur

Keep it simple

training zakelijk tekenen op locatie

Het is tegenwoordig een uitdaging om gezien en gehoord te worden. Je publiek is snel afgeleid en is ongeduldig. Dus als je boodschap kort, krachtig en helder is, vergroot je de kans dat je informatie daadwerkelijk aan- en binnenkomt.

Sommige mensen denken dat zakelijk tekenen een vaardigheid is waar je talent voor moet hebben. ‘Ik ben niet creatief’, hoor ik vaak. Of ‘bij mij lijkt het nooit ergens op’. Zakelijk tekenen is functioneel. Natuurlijk is het leuk als je lijnen een beetje mooi vloeiend zijn en de verhoudingen redelijk kloppen. Maar dat is niet het belangrijkste. Het gaat erom dat je met je tekeningen iets uit kunt drukken. Op het moment dat ze herkenbaar zijn, creëer je al meerwaarde. Bij zakelijk tekenen draait het daarom vooral om het eenvoudig houden. Rake lijnen, geen onnodig detail, en vooral gericht op de inhoud, niet op het mooi zijn.

cursus zakelijk tekenen teambuilding

In 1 dag kun je de basics van visueel werken onder de knie krijgen. Het is een kwestie van doen! In de ochtend gaan we direct heel praktisch maar ook laagdrempelig aan de slag. Stap voor stap lopen we door de belangrijkste uitgangspunten heen, zoals lijnen, iconen, kaders, poppetjes, letters, schaduw.

De middag staat in het teken van toepassing, waarin je echt je eigen keuzes gaat maken op het gebied van kleur, lettering, lay-out en structuur. Ook komt luisteren aan bod, een vaardigheid die hand in hand gaat met zakelijk tekenen. Want WAT je tekent is nog veel belangrijker dan HOE. We sluiten af met een praktijkopdracht waarin je het geleerde meteen in je eigen situatie kunt toepassen.

De achtergrond van deelnemers is heel divers, van beleidsmedewerker of coach tot marketingmedewerker of teamleider. Eigenlijk iedereen die op wat voor manier dan ook met communicatie te maken heeft. De een gebruikt zakelijk tekenen voor eigen aantekeningen, in gesprekken of tijdens meetings, de ander maakt praatplaten, roadmaps en uitlegvisuals en weer een ander wil graag een visuele samenvatting maken tijdens bijeenkomsten. Alles wat je voorheen in gesproken en geschreven tekst deed, kun je nu visueel kracht bij zetten! >> Bekijk hier 5 praktische toepassingen voor zakelijk tekenen op de werkvloer.

Prijsindicatie

Inspiratiesessie

10-15 deelnemers
€ 75 pp
1-2 uur
Perfect als break binnen een programma, voor afwisseling en energie.

Dagdeel

10-15 deelnemers
€ 150 pp
3-4 uur
Vergelijkbare inhoud als een volle trainingsdag, maar in hoger tempo en 1 oefening minder.

Dag

10-15 deelnemers
€ 245 pp
6 uur
De meest intensieve training: een volle dag met veel praktische oefeningen.
  • Minimum aantal deelnemers is 6, maximum aantal deelnemers is 25. De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Hoe groter de groep, hoe lager de prijs per persoon.

  • Neuland 'light' markerkit inbegrepen. Liever een grotere kit? Upgrade naar de 'base' kit (+€7,50 pp) of de ruim gevulde 'pro' kit (+€17,50).

  • Aanpassingen van kleurenmarkers in de kit zijn mogelijk, bijvoorbeeld in de huisstijlkleuren.

  • Indicatie is ex. btw. De factuur wordt opgesteld op basis van het aantal deelnemers en de lengte van de training.

  • Twee weken van tevoren bespreken we de achtergrond, uitgangspunten en wensen in een telefonisch intakegesprek, zodat de training perfect aansluit.

Vraag een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek
workshop zakelijk tekenen creatief teamuitje

Teambuilding

Ik geef deze training vaak aan teams en afdelingen. Het leuke daaraan is dat de hele groep dezelfde skill ontvangt. Daardoor gaat het ineens leven in de organisatie en kunnen ze de skill ook gezamenlijk verder uitwerken. Bijvoorbeeld door een maandelijkse Visual Jam sessie, een gedeelde iconenbibliotheek of een Whatsapp-groep waarin ze tekeningen en cases met elkaar delen en feedback kunnen delen.
Daarnaast is de training zakelijk tekenen ook een ideale teambuilding activiteit. Ik laat de inhoud van de training aansluiten op de achtergrond en actualiteit van de organisatie. De praktijkopdracht staat in het teken staan van een specifieke uitdaging of ontwikkeling. Bijvoorbeeld een roadmap van de 5 belangrijkste mijlpalen, een poster van de nieuwe kernwaarden van de organisatie, of een comic van de customer journey.

FAQ

Het minimale aantal deelnemers is 6, het maximale aantal is 25.

De kosten zijn afhankelijk van de lengte van de training, en het aantal mensen. De per persoon prijs wordt lager naarmate er meer mensen in de groep zitten. Want hoe meer mensen in een groep, hoe minder individuele aandacht en feedback ieder persoon kan krijgen. Bedenk dan ook goed welk doel de training dient. Als het hoofddoel is om de vaardigheid echt te beheersen, wil je liever meerdere kleine groepen organiseren. Is teambuilding het hoofddoel, dan wil je juist iedereen samen hebben en is de vaardigheid enigszins ondergeschikt.

De prijs varieert van € 50 pp (grootste groep, inspiratiesessie) tot € 295 pp (kleinste groep, dag van 6 uur). Voor alle deelnemers is een light kit inclusief. Deze kit kun je naar wens upgraden, ook met markers in de kleuren van de huisstijl. Vraag vrijblijvend een offerte aan via birgit@lumiworks.nl

De trainingsruimte moet groot genoeg zijn dat deelnemers solo of in duo’s aan een flip-over, tafel , muur of raam kunnen werken op een papier op flip-over formaat. Iedereen moet goed zicht op de trainer hebben. Er zijn minimaal 2 flip-overs voor demonstratie beschikbaar. Een groot scherm met HDMI-aansluiting en audio. Voldoende flip-over papier (dagdeel: 8 vellen per persoon, dag: 12 vellen per persoon).

Na bevestiging via e-mail is de opdracht definitief.

  • Tot 21 dagen voor de uitvoeringsdatum, kan de opdracht kosteloos geannuleerd worden.
  • Bij annulering minder dan 21 dagen voor uitvoeringsdatum, wordt 15% van het totaalbedrag gefactureerd.
  • Bij annulering minder dan 7 dagen voor uitvoeringsdatum, wordt 30% van het totaalbedrag gefactureerd.
  • Bij annulering minder dan 48 uur voor uitvoeringsdatum, wordt 60% van het totaalbedrag gefactureerd.

Markersets

Klanten

­