Neem contact op

BIrgit Smit, ervaren zakelijk tekenaar

Birgit Smit

birgit@lumiworks.nl
06 2935 0848

Je bereikt me het makkelijkst tussen 10 en 12 uur.
Een Whatsapp tussendoor kan altijd.

Leuk om kennis te maken!

Mijn naam is Birgit Smit en ik ben visualizer. Met een scherp brein, tomeloze nieuwsgierigheid en een voorliefde voor helderheid, maak ik korte en krachtige visuals die helpen om informatie beter te begrijpen, herinneren en delen. Bijvoorbeeld in whiteboard animaties, praatplaten, roadmaps en presentaties. Ook leer ik mensen in 1 dag de basics van visueel werken in de training zakelijk tekenen. Zo komen er steeds meer mensen bij die tekenen als functionele tool gebruiken om elkaar beter te begrijpen.

Voordat ik visualizer werd, studeerde ik Media & Informatiemanagement en werkte daarna bij de krant, tv en verschillende internetbedrijven. In 2012 liep ik tegen de wereld van zakelijk tekenen aan. Ik was altijd al een recreatieve tekenaar (het liefst op groot formaat) maar had nooit het verband gelegd tussen tekenen en communicatie en hoe functioneel dat kan zijn. Het was voor mij dé ontbrekende schakel. Al die jaren op kantoor zocht ik naar manieren om informatie beter over te brengen. Beter dan alleen praten of schrijven. Want ik merkte vaak genoeg, dat hoe goed je je best ook deed, niet alles altijd overkwam zoals je wilde.

 

0

jaar

HBO Media & informatiemanagement
0

jaar

Europees vrijwilligerswerk
0

jaar

in loondienst (4 functies)
0

jaar

visualizer

10 jaar later

Birgit Smit, zakelijk tekenaar, live visueel verslag

Er is een enorm verschil tussen nu en 2012. Toen was ik een van het handjevol mensen die iets met zakelijk tekenen deed. Nu is het bijna ‘gewoon’! Veel mensen uit mijn trainingen, zijn nu ook visualizer of geven zelfs eigen trainingen. En zo groeit de groep ambassadeurs van visueel werken, in hoog tempo.
Mijn enige wens is dat visueel werken ook in het onderwijs meer omarmd wordt. Dat het een basic skill wordt van de basisschoolleraren en op de middelbare school. Zodat zij hun leerlingen kunnen inspireren dat tekenen niet iets is dat alleen mooi hoeft te zijn, maar dat het ook een waanzinnig nuttige en functionele vaardigheid is om te begrijpen en leren.

Na 10 jaar ben ik nog steeds niet uitgekeken. Ik hou van de afwisseling van telkens opnieuw ergens diep induiken en doorgronden.  En ik viond het fijn dat ik hierin al mijn talenten kan gebruiken: informatie razendsnel verwerken, de kern en structuur zien in een berg aan informatie en het verbeeldingsvermogen om iets te creëren wat nog niet bestaat.

Ben je beginnend visualizer en loop je ergens tegenaan? Of heb je een training zakelijk tekenen gevolgd en ben je benieuwd hoe je tekeningen nog beter kunnen? Aarzel dan niet om contact op te nemen dan geef ik je graag feedback.

Ervaringen